Tornar

Descobreix els processos de creació interior i exterior del nou Volvo XC40

En les properes línies et donarem a conèixer algunes de les claus principals que van guiar el procés de creació d'aquest nou concepte per crear el Volvo XC40.

Disseny interior Volvo XC40: frescor escandinava

Durant el procés de creació del Volvo XC40, es va tenir en compte des del principi que el disseny interior "havia de comunicar el caràcter jove del vehicle". Aquestes són les paraules de Conny Blomme, Senior Interior Designer Manager per Volvo Cars, que explica en una entrevista les claus del procés de creació del seu disseny interior.

Com relata Conny BLOMME, un cop definida la visió general del concepte, el següent pas és acumular conceptes en pissarres on s'aglutinen sensacions per definir una sola direcció. Aquí hi ha des de cascs de snowboarding fins disseny d'aeroplans, "la inspiració pot arribar de qualsevol part". Per Blomme, no importa que la inspiració vingui de productes clàssics o arquitectura antiga, l'important és crear una peça de disseny que la gent seguirà buscant molts anys després: "Aquesta és la marca d'un bon disseny".

Des d'aquí, primer amb esbossos en 2D per després donar el salt a modelats en 3D amb el programari d'última generació, acabant amb una escultura a 1: 5 d'escala com a referència, la revisió es realitza constantment, sense descartar noves idees, amb un feedback continu entre els dissenyadors.

En definitiva, el millor disseny escandinau es basa en "solucionar un problema complex en una forma en què fa semblar les coses fàcils". Així defineix Conny BLOMME el procés de creació de l'interior del Volvo XC40, per al qual diu que van rebre una pàgina en blanc, doncs pocs conceptes van ser predefinits. 

 

Disseny exterior del volvo XC40: Un "petit robot resistent"

Quant al disseny exterior, cal tenir present les tres paraules que per Ian Kettle, Lead Exterior Designer per al Volvo XC40, van ser una guia central durant tot el procés: 'Tough Little Robot' (petit robot resistent). De vuit propostes va sortir vencedora la seva, que buscava jugar amb aquests termes. Una idea d'un vehicle creatiu, amb un sentit lúdic, divertit. Una cosa mecànic, però amb un costat humà també.

Per Ian Kettle, el disseny escandinau és tot el que té a veure amb funcionalitat, senzillesa i línies netes. Per tant, el repte com a dissenyadors residia a crear un vehicle que tingués una identitat de SUV clara, però que alhora fos un vehicle robust per a la ciutat, amb una proporció justa per obtenir la millor maniobrabilitat dins dels carrers.

En la seva entrevista, Ian Kettle fa referència a productes de línies suaus que ofereixen un sentit de calma i confiança en el propi producte. L'objectiu, per tant, està en aconseguir un producte seductor que, d'una forma intel·ligent i amb un disseny sense complicacions, suggereix que farà que la teva vida sigui més fàcil. Això és, en essència, per Ian Kettle, l'objectiu global del disseny del nou Volvo XC40.

Sol·licitar informació

Ofertes